Powder Brows / Ombre Brows

Met Powder Brows krijg je een mooi poederachtig schaduweffect bij de wenkbrauwen. Hiermee krijg je een prachtige volle wenkbrauw met schaduweffect. Deze techniek is voor eigenlijk iedereen geschikt: voor degene die nagenoeg geen wenkbrauwen van zichzelf hebben, maar ook voor degenen die wel wenkbrauwhaartjes hebben, maar er meer vorm aan willen geven en warmte. Powder Brows geven een heel mooi effect.

Prijs inclusief 1 nabehandeling: €275,-
Prijs opfrisbehandeling binnen 12 maanden: €125,-
Prijs opfrisbehandeling binnen 12-18 maanden: €150,-

Voor alle eerste Permanente Make Up behandelingen geldt dat deze bestaan uit 2 sessies. Tijdens de eerste sessie leggen we de basis voor jouw wenkbrauwen. De nabehandeling volgt na ongeveer 6 weken. Daarna is er na ongeveer 1 tot 1,5 jaar een opfrisbehandeling nodig om ze mooi te houden.

Weet je niet zeker welke techniek het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op en plan een afspraak in voor een consult. Dan kijken we er samen naar. Wil je weten hoe Powder Brows eruit zien en welk verschil ze kunnen maken?

Nazorginstructies Permanente Make-Up behandelingen

Wij wijzen u erop dat uzelf verantwoordelijk bent voor de genezing en het uiteindelijke resultaat. Wanneer de nazorginstructies niet worden nageleefd, zijn wij niet verantwoordelijk voor de genezing en het uiteindelijke resultaat en vervallen eventuele aansprakelijkheden. Lees de informatie en instructies goed door en volg deze op!

Het verloop tijden en na de behandeling/herstelperiode

Tijdens het zetten van permanente make-up wordt de huid licht aangetast, waardoor er een wond ontstaat gelijkwaardig aan een schaafwond. Als je de behandelde huid goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid volledig genezen is. Vandaar dat een nabehandeling pas na deze periode wordt ingepland. Om te zorgen dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt en het herstel geoptimaliseerd wordt en het mooiste resultaat behaald wordt, is het belangrijk om goed uitgerust en gezond mogelijk aan de behandeling te beginnen. Zorg dus dat je goed uitgerust bent en goed gegeten hebt.
Nadat de PMU is gezet kan de huid opzwellen. Bij de meesten is dit minimaal en nauwelijks zichtbaar. Bij anderen is de zwelling wat heviger. Het is mogelijk dat de huid wat roder en geïrriteerd is. Gedurende het helingsproces kan de huid er wat anders uitzien en aanvoelen dan normaal. Ook kan je verwachten dat in de eerste maand na een eerste behandeling de kleurintensiteit flink afneemt.
Na 2-3 weken na het zetten van de PMU oxideren de pigmenten, waardoor deze weer wat intenser worden van kleur. Hierna is het lichaam gewend aan het pigment en zal de huid deze beter accepteren wat ervoor zorgt dat het minder snel zal vervagen.
Belangrijk!: de resultaten verschillen per persoon, maar worden sterk beïnvloed door de persoonlijke hygiëne tijdens de genezingstijd. Zorg er dus voor dat je de instructies strikt naleeft!

Algemene nazorginstructies/voorzorgsmaatregelen tijdens het herstelproces:

  • De behandelde huid zo min mogelijk aanraken om infecties te voorkomen (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt);
  • De behandelde huid kan wat korrelig gaan aanvoelen. Dit zijn minuscule schilfertjes. De huid is zich aan herstellen. Ga deze NIET verwijderen door trekken, pulken of scrubben. Zo voorkom je dat er een litteken ontstaat of dat je het pigment meetrekt. De huid zal dit vanzelf afstoten.
  • De PMU niet bedekken (niet met strakke of vervuilde kleding, niet met pleisters of verband). Laat de huid aan de lucht herstellen.
  • Stel behandelde huid niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. (De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand en gebruik factor 50).
  • Houdt de behandelde huid de eerste 14 dagen droog. Probeer de huid zo snel mogelijk in te laten drogen en de wond te laten sluiten.
  • Stel het bezoek aan warme en vochtige omgevingen zoals zwembaden, Sauna’s en stoombaden daarom uit tot na het genezingsproces.
  • Dep na het douchen de eventuele vochtige huid voorzichtig droog met een schone handdoek. Probeer tijdens het douchen de behandelde huid zo droog mogelijk te houden. Probeer jouw gezicht niet nat te laten worden. (Gebruik hiervoor bijv. de handdouche i.p.v. de regendouche).

In geval van nood:

Neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, extreem wondvocht, pus, alarmerende kleurverandering of chronische pijn.

Nazorginstructies wenkbrauwen

(Powder Brows of Ombre Brows)
Dag 1 & 2:
Elk uur met wattenschijfjes vochtig gemaakt met koel steriel water voorzichtig eventueel wondvocht wegdeppen. Gebruik voor iedere wenkbrauw een apart wattenschijfje. Heb je geen wondvocht, dep dan voorzichtig om de twee uur. Als de wond al gesloten is, wil je deze niet te week maken, waardoor deze mogelijk weer open gaat. In dat geval, laten indrogen en niet nat maken.
Vanaf dag 3 t/m 14:
Laat de wenkbrauwen rusten, maar neem nog steeds wel de algemene voorzorgsmaatregelen voor PMU in acht. (Zo droog mogelijk houden, geen verzorgingsmiddelen of reinigingsmiddelen op de wenkbrauwen of op het voorhoofd. Mocht jouw huid te droog en trekkerig aanvoelen, dan mag er heel lichtjes met wattenstaafjes Bepanthen gedept worden. Doe dit minimaal! Hoe minder, hoe beter voor het uiteindelijke resultaat!) Breng geen verzorgende middelen, zoals dag- en nachtcrèmes of olie aan op het voorhoofd. Wordt de huid erg droog, dan mag er verzorgende crème worden gebruikt.

Veel Plezier met jouw powder brows!