Oud worden willen we natuurlijk allemaal, alleen willen we er niet oud uit zien. Onze huid verraad vaak hoe oud of jong we zijn. Eigenlijk best logisch, het is het eerste wat we zien bij de ander. Het visite kaartje van wie we zijn.

Wanneer wij van iemand een visite kaartje ontvangen, of we geven er zelf een weg, dan willen we natuurlijk wel dat het kaartje er mooi uit ziet. Het liefst zonder vlekjes, kreukels en een mooie uitstraling. Eigenlijk is dat met onze huid niet anders.

De hoogste tijd dus om eens te gaan kijken hoe wij die mooie huid ook kunnen behouden of krijgen.

De huid groeit van binnen naar buiten, elke 4 weken zijn de cellen die we aan de oppervlakte zien weer vervangen door nieuwe cellen. Naarmate dat we ouder worden, duurt dit proces langer. Deze cellen moeten worden gevormd uit de voedingstoffen die we dagelijks via de voeding binnen krijgen.

De huid is dus letterlijk een bouwpakket. Het zal je dus niet verbazen dat met betere- en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen de huid er totaal anders uit zal zien, dan wanneer die voedingsstoffen ontbreken. Daar hebben we meteen een belangrijk punt. Wij als mens zijn ooit ontstaan als jagers/ verzamelaars. In die tijd bestond onze voeding uit alles wat groeit, rent, zwemt, springt en vliegt. Dat alleen is voeding wat ons lichaam dus ook echt als voeding kent. Alles wat we anders eten kent ons lichaam niet en weet er dus ook geen raad mee. De hoeveelheid die we in die tijd aten valt onder een andere orde dan vandaag de dag. Deze hoeveelheden hadden we toen immers nodig omdat we de hele dag bezig waren. Nu brengen we het grootste gedeelte van de dag zittend door en daardoor is de behoefte aan calorieën drastisch afgenomen. Met de afname van de hoeveelheid calorieën, is evenredig ook de hoeveelheid aan belangrijke voedingsstoffen (nutriënten) afgenomen. Het gaat dan om de afname van macronutriënten (vetten, eiwitten en koolhydraten), en de afname van micronutriënten (vitaminen, mineralen en sporen elementen).

In de afgelopen jaren hebben wij ons als huidspecialisten enorm kunnen ontwikkelen. Specialistische technieken en apparatuur zijn verder ontwikkeld, evenals intensief werkende cosmetica. Deze technieken, apparaten en cosmetica hebben als doel de cellen welke collageen- en elastine vezels produceren in onze huid te activeren. Deze intensieve behandelingen zijn  zeg maar de fitness voor onze huid. Echter om deze huid verbeterende behandelingen te laten slagen en echt resultaat te kunnen bereiken is het belangrijk dat de huid wordt geholpen met de juiste voedingstoffen van binnenuit.

En zoals we hiervoor hebben kunnen lezen gaat dat helaas niet lukken wanneer we dit alleen uit onze voeding moeten halen. De juiste bouwstoffen voor de huid (collageen en elastine) worden niet meer gegeten. Denk eens aan de huid van de vis, of het stukje kraakbeen. De meeste van ons schuiven dat aan de kant. Door het magere eten van nu komen we ook niet meer aan onze noodzakelijke vetten.

Dit is dus de reden dat ik in mijn praktijk werk met beauty supplementen van Laviesage. Deze beauty supplementen zijn een bron van voedingstoffen specifiek ontwikkeld voor verbetering en optimale bescherming van onze huid.

Juist in combinatie met de intensieve behandelingen die ik geef vragen we nogal wat van de huid. Om ook echt resultaat te krijgen welke u van de behandeling en producten voor thuisgebruik verwacht, is het belangrijk de huid van binnenuit te voeden.

Tenslotte komt de liefde voor onze huid altijd van 2 kanten.

Liefs Arlette